Een scheiding of uit elkaar gaan is lastig. Los van alle emoties moet er veel geregeld worden. Graag help ik je hierbij. Mijn drijfveer is om mensen in een scheidingssituatie te begeleiden naar een passende oplossing met respect voor ieders belangen én, in het bijzonder, ook die van de kinderen. Een gezamenlijk gedragen oplossing is een duurzame oplossing.

 

Ik nodig je uit op mijn website om de verschillende mogelijkheden op het gebied van een scheiding te bekijken. Mocht je behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek, dan is dat uiteraard mogelijk. In een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik alle mogelijkheden met je doornemen en samen bekijken welke het beste bij je/jullie past.

 

Welkom!

Mijn diensten

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen die in een crisissituatie terecht zijn gekomen. In een scheidingssituatie is er veel onzekerheid: op emotioneel, relationeel en financieel gebied. Mensen komen bij mij en zijn op zoek naar een (snelle) oplossing voor hun problemen.

 • Mediation

  In een mediation (bemiddeling) proberen de partners om met elkaar in een aantal gesprekken tot overeenstemming te komen over alles wat er in het kader van een (echt)scheiding geregeld moet worden.

 • Overlegscheiden

  Overlegscheiding is een wijze van conflictoplossing tussen mediation en procederen in, waarbij de partners ieder worden bijgestaan door hun eigen advocaat voor persoonlijk advies.

 • Scheiden / procederen

  Wanneer mediation of overlegscheiden niet mogelijk is, is het enige andere alternatief de scheidingsprocedure bij de rechter.

 • Premarital mediation

  is een vorm van mediation dat gericht is op de voorfase, dus voordat partners een relatie aangaan. In een aantal gesprekken wordt besproken wat jullie belangrijk vinden voor jullie huwelijk (partnerschap of samenleving) en wat jullie daarover willen afspreken.

 • Kinderen

  Als ouders gaan scheiden, eindigt het partnerschap maar moeten jullie wel samen verder als ouders. Dat is moeilijk, zeker in het begin. Het is voor kinderen belangrijk om ook na de scheiden contact te hebben met beide ouders.

Voor een persoonlijke en directe aanpak

Als advocaat heb ik gezien dat procedures een enorme impact hebben op alle betrokkenen. Ook geeft een juridische uitspraak zeker niet in alle gevallen een echte oplossing. Daarom bied ik graag alternatieven om samen te werken naar een gezamenlijke en duurzame oplossing.