Chantal Dekkers

"Als advocaat heb ik gezien dat procedures een enorme impact hebben op alle betrokkenen. Ook geeft een uitspraak van een rechter zeker niet in alle gevallen een échte oplossing. Daarom bied ik graag alternatieven om samen te werken naar een gezamenlijke en duurzame oplossing". 

Ik sta voor een persoonlijke en directe aanpak om te komen tot een resultaat 
dat aansluit bij waar u echt behoefte aan heeft

Mensen begeleiden die in een crisissituatie terecht zijn gekomen. Als (overlegscheidings)advocaat en mediator doe ik dat al vele jaren. Daarbij heb ik oog voor zowel zakelijke als emotionele aspecten. In een scheidingssituatie is er veel onzekerheid: op emotioneel, relationeel en financieel gebied. Mensen komen bij mij en zijn op zoek naar een (snelle) oplossing voor hun problemen. Uiteraard doe ik er alles aan om hen daarbij te begeleiden.Vaak is echter de juridische oplossing niet de ‘echte’ oplossing. Wat ik in al mijn jaren als (overlegscheidings)advocaat en bemiddelaar heb geleerd is dat een juridisch gelijk krijgen via de rechter zeker niet altijd de oplossing is. 

Wat juridisch haalbaar is, hoeft ook niet altijd de uitkomst te zijn die iemand voor ogen heeft. Door intensief overleg te voeren probeer ik te achterhalen waar iemand echt behoefte aan heeft. Vervolgens bekijken we samen hoe die wens/dat doel kan worden verwezenlijkt. Mijn aanpak is gericht op het gewenste einddoel en niet alleen op het oplossen van het probleem op dat moment. En als dat einddoel bereikt kan worden buiten de rechtszaal geef ik daar absoluut de voorkeur aan! Sommige mensen hebben behoefte aan een advocaat, anderen aan een procesbegeleider, maar vrijwel altijd aan een coach die helpt bij het bewust worden van de mogelijkheden (en ook de grenzen).

Ik luister, probeer een veilige omgeving te creëren, onderken de ‘problemen’ en geef duidelijkheid (niet alleen over wat wel, maar ook over wat niet bereikt kan worden): “Je bewust worden van wie je bent, op weg naar wie je wilt zijn”. Als dochter uit een ondernemersgezin heb ik extra interesse in wat er op zakelijk gebied speelt. Uiteraard volg ik de juridische ontwikkelingen op de voet en zorg ik ervoor dat mijn kennis en kunde up-to-date blijven zodat ik de mensen op elk onderdeel van mijn vakgebied kan bijstaan.

Een kort overzicht van mijn werkervaring en kwalificaties:

 


Werkzaam bij diverse Brabantse advocatenkantoren vanaf 1998 tot 2008;

Per 1 september 2008 ben ik als zelfstandige/partner gestart bij Marcucci & Warnink Advocaten Familierecht en Mediation en per 1 augustus 2017 zet ik mijn zelfstandige praktijk voort onder de naam Dekkers Familierecht.

Lid van de Vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)

Als registermediator ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) 

Aangesloten bij de Vereniging van Collaborative Professionals (overlegscheiding)
Aangesloten bij het netwerk van de Stichting Premarital Mediation